Google apps

Programvare som en tjeneste for e-post, informasjonsdeling og sikkerhet i en bedrift er beskrivelsen fra Google. Uansett om bedriften din flytter alt til nettskyen, bare vil ha en billig e-postløsning eller strever med å gi de ansatte tilgang til viktig informasjon, vil Google Apps hjelpe deg med å utnytte ressursene bedre og arbeide smartere. 

Dette betyr i korte trekk at du vil få en ny måte å arbeide på. Epost, kalender, dokumenter, regneark vil flytte opp i nettskyen. Hvis dere er flere som jobber sammen vil dere få en arbeids og kommunikasjonsplattform som til nå har vært forbeholdt de største konsern med mye penger å bruke på store datasystemer. Du vil spare en god del penger på ikke å kjøpe inn maskin og program -vare og i tillegg spare en del på ikke å ha en nettverks ansvarlig

I Google Apps for Business får du tilgang på:
Gmail
Google Calendar
Google Docs (Google Drive)
Google Cloud Connect
Google Groups
Google Sites
Google Video
Google+
samt en hel drøss andre små og store tjenester.

Den aller største fordelen til de jeg har hjulpet over på Google apps er epost-systemet. Du kan bruke akkurat det epost-programmet du benytter deg av i dag, Outlook eller lignende, men det første du vil merke er at all spam forsvinner. Det andre er at epost-kontoen din aldri vil bli full. Du har mer enn nok plass til tusenvis av eposter med vedlegg. En annen spennende tjeneste er Cloud Connect som gjør at du kan jobbe i MS Office programmene som Word og Excel samtidig med andre brukere. Akkurat slik du kan i Googles eget office-system, Google Docs.

Dette trenger du for å komme igang. 

Det du trenger er et domenenavn (det vil si nettadresse til ditt firma eller lignende) og litt tid.  

Hvis du ønsker mer informasjon om hvordan du kan gå over til google apps så ta kontakt, men du finner også all den informasjon du trenger på www.google.com/apps

 

Standard oppsett av Google APPS

  • Bekrefte din Google Apps-konto – CNAME / HTML
  • Endre DNS-poster – CNAME & MX-poster
  • Aktivere Google Apps e-post (Gmail)
  • Aktiver Google Docs, Google Kalender (og hva du måtte ønske av andre tjenester til å starte med)
  • Definerte nettadresser for domenet ditt (f.eks epost.dinbedrift.no, kalender.dinbedrift.no, docs.dinbedrift.no )

I tillegg kan vi hjelp deg med

  • Hjelp med kalenderen og dokument-deling
  • Konfigurere oppsett til brukerne
  • Nødvendig opplæring

Har du ikke eget domene fra før hjelper jeg deg selvfølgelig med det også. (Betingelse for å gå over til google apps er et eget domene med tilgang på DNS konfigurering.)