Google Drive

Da var Google drive her til slutt. Det var strengt tatt ingen kjemperevolusjon som ble sluppet, heller en oppdatering som vi har savnet. Det er skrevet side opp og side ned om Google Drive, så jeg skal bare nevne mine erfaringer etter det første døgnet.

Det er en oppdatering av Google Docs vi har med å gjøre. Hele nøkkelen ligger i et lite synkroniseringsprogram som du laster ned til maskinen din. Denne vil lage en mappe som heter Google Drive og vil være i sync med hele docs mappe strukturen din hele tiden. Du kan også velge å bare synkronisere deler av docs/drive noe som kanskje vil være mye lurere. Dette er absolutt ikke noe nytt. Finnes mange like løsninger allerede. Selv liker jeg ikke tanken på å ha hele drive synkronisert med det som ligger på nett da det øker faren for å slette alt innholdet med et tastetrykk. *grøss*

Likte vel heller ikke at de økte prisene på lagringsplassen. Det er snakk om 360,- kroner i året for 100GB, ikke overveldende pris, men fortsatt mer enn de 130,- jeg betaler for de 80GB jeg allerede har. Fordelen er at jeg beholder gammel pris så lenge jeg ønsker, men hadde jeg visst om prisøkningen ville jeg økt plassen før de forandre prisen. Men, men.

Jeg skal “konvertere” alle filene under Mine dokumenter i windows til å samsvare med mapper på GDrive slik at jeg får så sømløs synkronisering som mulig. Jeg har fire maskiner som jeg bruker daglig slik at en slik løsning ville vært en fordel da jeg alltid vil ha de samme filene på alle maskinene. Det kommer programvare til alt av Podder og padder og Android også etterhvert, slik at du får tilgang på alle filene dine overalt.

en av de beste fordelene med denne oppdateringene finner vi på nett. Docs skiftet navn til Drive, du får litt annen filstruktur og oversikt over filene dine. Grid view er tilbake. JUHU. Irriterte meg at de tok den bort, men nå har denne knappen kommet tilbake. Denne gir deg tumbnails av alle filene i en mappe akkurat slik du har på alle andre enheter. Kjekt hvis du har en mappe med mange bilder du arbeider med slik at du kan se hvilken fil du trenger med en gang. (Nesten, fordi..)

De har nå støtte for mange forskjellige filtyper. Alle Adobe filer som psd og AI kan du nå se på via docs. Men du får fortsatt ikke se thumbnails av disse filene. Det får du kun med ordinære bildefiler, jpg, gif og lignende samt alle typer dokumenter og pdf.

Da har jeg skravlet nok, så bare test det ut hvis du ikke allerede har gjort det. Mitt eneste råd er, Ikke synkroniser HELE drive med maskinen din. Hvis du ved et uhell skulle slette google Drive mappen på en av maskinene dine, vil de forsvinne fra nett og alle dine andre maskiner samtidig.

https://drive.google.com