Ny harddisk?

Toshiba kommer med ikke mindre enn 12 nye modeller nå i høst etter at de starter opp produksjonen av disker på ny etter storflommen som rammet fabrikken.

Naturkatastrofene i Asia gjorde at de største produsentene av harddisker ble slått ut noe som gjorde at prisene nærmest ble sendt i været ettersom forbruket av disker ikke ble påvirket. Nå er de på vei nedover og vi har kommet tilbake på et litt mer “behagelig” prisnivå. ennå vil det trolig gå et par år til før vi er på samme prisnivå som før flommen ifølge iSupply.

Strengt tatt så kan dette være positivt for oss forbrukere, for mens produksjonen vil øke fortere enn prisfallet så vil det bli mer igjen til utvikling av ny teknologi som til slutt ender opp hos oss. Blandt annet fikk omsettning og utvikling av SSD disker en kraftig boost det siste året.

Dette er sikkert fint og flott, men hva betyr dette for meg?

Prisene i seg selv er jo forstårlig for de aller fleste, men utviklingen som har skjedd kan du nyte godt av allerede nå. Har du en bærbar maskin, kan du, hvis det ikke allerede er gjort, sette inn en ny SSD disk som vil merkbart øke hastigheten på hele maskinen. Ja, du vil få mye mindre lagringsplass, men hvis du plasserer alle passive filer i skytjenester eller (helst og) på en ekstern disk, vil du ikke lide noen nød. (Det finnes også flotte løsninger som lar deg koble den eksterne hardisken på bredbåndet hjemme, slik at du alltid vil ha tilgang på informasjonen din så lenge du har en internettilkobling -Mer info om dette kommer senere, eventuelt på oppfordring hvis noen lurer 🙂

Har du derimot en stasjonær pc kan du legge hele opperativsystemet på en SSD og ha en stor vanlig harddisk i tillegg hvor du legger alle dine passive filer. Hvis du lurer på hva jeg mener med passive filer, så er dette alt som ikke kjører noe aktivt i minnet, som bilder, filmer, dokumenter og så videre.

 

Innlegg inspirert av: Tolv nye harddisker fra Toshiba – Hardware.no.